Kladdkaka!!

Jag tänkte nu dela med mig av mitt kladdkakerecept som är helt grymt gott! egentligen är det inga annorlunda indredienser, men det är som sagt HUR man tilllagar/bakar den som är det finurliga! Så här får ni ett litet tips :)

Min kladdkaka:

sätt först på ungnen på 175 grader.
smörj en form ( helst med avtagbar botten )
25-30 minuter

att ha i:

150 gram smör
3 ägg
4,5 dl socker
3 dl mjöl
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao

do it like thiiis :)

1. Smält smöret
2. häll i äggen och rör runt, men häll över smöret i en annan butta så ett inte äggen " steks " i smöret av värmen.
3. Häll i de övriga indredienserna som står i den ordningen och rör om med en gaffel tills smeten är klumpfri och ser alldeles härlig ut! :D
4. Häll ner smeten i formen och stoppa in i ugnen. Sätt klockan på 25 minuter, men det är här som det finurliga börjar då man inte kan förlita sig helt på tiden utan måste gå lite på känn... Efter 25 minuter så kan du känna på kakan och se hur pass kladdig den är...Kakan ska vara lite kladdig när du stoppar ner stickan, när den är det så tar du ut kakan, har på florsocker ovanpå och sen låter du den svalna, helst kan du stoppa den i kylen några timmar innan du serverar den så att den behåller " kladdigheten"

Om du lyckats så kommer kakan att ha en hård yta, sen i botten så kommer den vara sådär kladdig så att man dör! helt underbar! haha Men om ni får en torr kaka så är ni bara allmänt dåliga på att baka haah och som sagt allt handlar om feeling! när man lagar och och bakar så måste man ha en viss känsla för det :D lycka till

Kommentarer
Postat av: Stefan

Hej, rösta på moderaterna 2010. Dom rika ska segra :D

2009-06-07 @ 21:16:09

Vad har du på hjärtat?:

Namn:Ditt namn :)
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback